Start van verbeteren en verduurzamen Haags hofje aan Zoutkeetsingel

20 November 2023, 11:18 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Haag Wonen

Haag Wonen gaat 35 karakteristieke woningen in het Haags hofje aan de Zoutkeetsingel renoveren en verduurzamen. Zo kunnen de bewoners weer comfortabel en energiezuinig wonen in een toekomstbestendige woning. Het hofje aan de rand van de Schilderswijk werd gebouwd in 1902.

De fundering van de huizen wordt hersteld en de woningen worden voorbereid op de komst van het warmtenet. De badkamers, keukens en toiletten worden vervangen waar nodig. Om de woningen energiezuinig te maken, worden zonnepanelen geplaatst, kozijnen vervangen met HR++ glas, isolatie en ventilatie verbeterd en worden de dakkapellen vervangen. In de tuinen komt nieuwe bestrating, goede afwatering en een nieuwe tuinafscheiding.

Naast het onderhoud en de verduurzaming, komen er ook drie extra woningen, vertelt projectmanager Stephan Grootswagers. ”We zagen een mooie kans om twee bedrijfspanden om te bouwen tot drie woningen. We zijn trots dat we zo extra woningen kunnen bieden in de stad, juist in deze tijd van woningnood is elke woning welkom.”

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Haag Wonen

Logeerwoning

Haag Wonen ging in gesprek met de bewoners om te horen waar behoefte aan is. "Het is inmiddels alsof we een deel van het gezellige hofje zijn geworden”, zegt beheerconsulent Vera Korterink. “Met dit project dragen we bij aan een hechtere buurt. De gezamenlijke aanpak richting bewoners speelt hier een grote rol in. We krijgen positieve reacties op de plannen. Om de overlast voor bewoners te beperken, verblijven de bewoners tijdens de werkzaamheden in een volledig ingerichte logeerwoning.” In januari wordt er gestart met de werkzaamheden en naar verwachting worden de werkzaamheden in 2025 afgerond.