mainImage

Blamage gemeente Zoetermeer bij bewonersavond

Bij de Delftsewallen in Zoetermeer.
7 december 2021, 11:17 uur
Lokaal

Ook Zoetermeer Vooruit heeft zijn ongenoegen geuit over de online informatiebijeenkomst op 1 december voor bewoners over de bouwplannen voor de Delftsewallen. De partij is geschrokken van de wijze waarop de gemeente Zoetermeer met de participanten omsprong en stelde hier gisteravond mondelinge vragen over bij de commissievergadering.

'Dit was een nog groter dieptepunt dan de bewonersavond van Palenstein. Het behandelen van Zoetermeerse inwoners als mensen die vreselijk in de omgang zijn door de microfoons op afstand uit te zetten is Zoetermeer onwaardig', aldus de fractie van raadsleden Juliëtte Meurs-Troch en Yvonne Bink-Winterkamp. 'De voorzitter heeft op afstand de microfoons uitgezet en tegen de bewoners gezegd dat zij de camera’s ook uit mochten zetten. De architecten en projectontwikkelaars deden hun ding en het werd alleen zenden.'

Onlangs stelde Zó! Zoetermeer al schriftelijke vragen over de kwestie. Verantwoordelijk wethouder Robin Paalvast gisteravond: "Het is teleurstellend hoe die avond gelopen is".

De wethouder komt er schriftelijk op terug en gaat er zorg voor dragen dat de bewonersavond op 8 december, over de Edisonstraat/Kwadrant BF, wel goed gaat verlopen. Hiervoor staat een overleg gepland met de ambtelijke organisatie, voorafgaande aan het overleg.


Foto: Digitaal Dagblad