mainImage

Kritiek op online bijeenkomst bouwplannen Delftsewallen

De Delftsewallen in Zoetermeer.
4 december 2021, 11:02 uur
Lokaal

Op woensdagavond 1 december was er een online informatiebijeenkomst voor bewoners over de bouwplannen voor de Delftsewallen. Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer, was samen met zo'n twintig anderen digitaal aanwezig om te zien hoe er het nodige misging.

"Het duurde geruime tijd voor ik werd toegelaten tot de vergadering. Vervolgens bleken alle microfoons uitgezet. Alleen de dame die namens de gemeente de bijeenkomst leidde en de mensen die de plannen kwamen toelichten (architect, ontwikkelaar) konden spreken. Dus de aanwezigen konden nog niet eens 'goedenavond' zeggen", aldus Van der Meer.

"Vervolgens bleven we in een soort stilte wachten. Alleen de gemeentedame zei af en toe dat ze nog steeds niet wist of iedereen er was. En ze heeft regelmatig gezegd dat de bewoners vooral hun camera's mochten uitzetten. Een klein kwartier na de begintijd begon de bijeenkomst. Er konden tijdens de presentaties geen vragen worden gesteld, behalve 'in de chat'. De gemeentedame hield er geen rekening mee dat mensen een dergelijke bijeenkomst bijwonen via verschillende apparaten en dat dus niet bij iedereen de chatmogelijkheid bovenin zit."

Na afloop vragen stellen kon niet omdat de microfoons uit moesten blijven en er ging nog wel meer mis. "Zó! Zoetermeer vindt overleg en gesprek met de bewoners over bouwplannen in hun buurt van heel groot belang. Wij hebben er alle begrip voor dat bewonersbijeenkomsten op het moment digitaal moeten. Maar nog steeds is de kwaliteit van de bijeenkomsten met bewoners sterk wisselend, van heel goed tot zoals hierboven beschreven een gemiste kans om verbinding te maken met de belangstellenden."

Er zijn schriftelijke vragen over de kwestie gesteld aan het stadsbestuur. 


Foto: Digitaal Dagblad