21 October 2024, 06:26 uur
Lokaal
mainImage
Claudio Houtman heeft alle vertrouwen in DSO 023.

Afgelopen zaterdag stond de derby tussen DSO 023 tegen buurman BSC’68 op het programma. De uitwedstrijd was door DSO O23-1 , op een door zware regenval geteisterde dinsdagavond, met 0-3 gewonnen. De formatie van trainer Claudio Houtman heeft nog steeds te kampen met een lijst van blessures, het blijft dus iedere week puzzelen om een reprenstatief team op te stellen, waardoor ook de jeugd kansen krijgt om zich te laten zien.

Direct na het eerste fluitsignaal ging DSO geconcentreerd en goed combinerend van start. BSC’68 liet zich terugzakken op eigen helft en loerde op de counter. De eerste echte goede kans van BSC 68 was dan ook vanuit een counter in de 10e minuut. De inzet werd prima gepareerd door keeper Delano Geleijnse.  Slordigheid in de eindpass en onnauwkeurigheid in de afwerking zorgden ervoor dat na een half uur spelen 0-0 nog steeds op het scorebord stond. In de 33ste minuut kwam BSC 68 tegen de verhouding in op 0-1voorsprong. Nu kon DSO laten zien of het mentaal gegroeid was. Het heeft dit seizoen nog eerder tegen een achterstand aangekeken. Het antwoord liet niet lang op zich wachten, na een goede aanval over de rechterflank wist Martin Kabuta de gelijkmaker binnen te schieten.  1-1 was dan ook de ruststand.

In de rust werd het elftal op twee posities omgezet. Younes el Arnouki, die niet zijn dag had, werd vervangen door Gradi Nangu, waardoor Fabio Zwart weer op zijn vertrouwde positie achterin kwam te spelen en Dylan Buis schoof door naar het middenveld.

DSO liet geen twijfel bestaan over wat de intenties waren in de 2e helft en zocht  gelijk de aanval, waarbij er wel gelet op de counters van BSC’68, want die bleven gevaarlijk. In de 50e minuut was het al raak. Een corner van Dani Bergshoek werd door Dylan Buis ingetikt en de 2-1 was een feit.

"In een verslag over een wedstrijd moet het eigenlijk niet over de arbitrage gaan, maar ik doe het toch", aldus trainer Claudio Houtman. "Te vaak worden wedstrijden beslist door arbitrale dwalingen, of wordt er gemarchandeerd met regels die door de KNVB zijn opgesteld. In de 55 minuut werd Cecrcinio Vyent uitstekend weggestuurd door Martin Kabuta en ging alleen op de doelman van BSC’68 af. Op randje zestien werd hij, alleen voor de keeper,  neergehaald door een speler van BSC’68. De regel is dan, volgens het KNVB regelement , een directe vrije trap en direct een rode kaart ( als de speler binnen de zestien meter wordt neergehaald is het een penalty en een gele kaart). De scheidsrechter o0ordeelde anders en gaf slechts een directe vrije trap.  In de 59e minuut wederom een onbegrijpelijke beslissing van de arbiter van dienst".

"Een vrije trap werd doorgekopt naar de in buitenspel staand spits van BSC’68, die vervolgens de bal binnen tikte. Grensrechter, vriend en vijand waren het er over eens, dat deze goal geannuleerd moest worden. Vanaf 40 meter oordeelde de scheidsrechter de scheidsrechter echter anders, waarmee hij zich de woede van een ieder die DSO gezind was op de hals haalde".

De 10 minuten van Lennon Dames

DSO kon weer opnieuw beginnen en zette alles op alles, met de les van vorige week in het achterhoofd, bleef het in de organisatie de aanval zoeken. De moe gestreden rechtsback Alvin Kimu Ngoy werd 10 minuten voor tijd vervangen door het jonge talent Lennon Dames (O-19) , die als 4 e spits erbij kwam.  Het werden zijn “10  minutes of fame “. Al na 3 minuten was het raak. Een lange bal van Delano Geleijnse werd verkeerd beoordeeld door de centrale verdediger van BSO’68, waarna de rappe Dames was vertrokken en de bal onberispelijk binnenschoot. 3-2 op het scorebord en een explosie van vreugde volgde. DSO was echter nog niet klaar, twee minuten later was het weer raak. Gradie onderschepte een doeltrap van de BSC 68 keeper, een goede combinatie met Cerciono Vyent volgde waarna Martin Kabuta de 4-2 aantekende. Het slotakkoord was echter voor Lennon Dames, die in de allerlaatste minuut de 5-2 scoorde.

"Een heerlijk middag voor hem, maar eigenlijk voor het hele team. Ze blijven ongeslagen in de competitie. Dit jonge team moet nog veel leren, maar heeft heel veel potentie, ik heb in iedere geval genoten van hun spel, mentaliteit en vechtlust", besluit Claudio Houtman