Zoetermeers Dagblad | Culinair Zoetermeer verplaatst naar juli 2022
mainImage

Culinair Zoetermeer verplaatst naar juli 2022

27 juli 2021, 07:24 uur
Lokaal

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zal het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer niet plaatsvinden. Nadat organisator Netwerk Zoetermeer er eerst nog voor koos om het festival te verplaatsen van juli naar september, naar een meer zekere periode in het jaar, is inmiddels gebleken dat ook dit geen haalbare kaart is.

Het organisatieteam heeft er lang over nagedacht en er zijn veel gesprekken over gevoerd. "Het is een optelsom van onzekerheden en omstandigheden", zegt Ruud Steggerda, directeur van Netwerk Zoetermeer. "Een beeldbepalend festival als Culinair Zoetermeer vraagt een enorme krachtsinspanning. Dit geldt voor de organisatie, voor de organiserende partners, maar ook voor de deelnemende restaurants en horecabedrijven. Nu er een risico bestaat dat het festival niet of in een beperkte opzet kan worden georganiseerd, is het verstandiger om niet over te steken."

De volgende editie staat nu gepland voor 1 t/m 3 juli 2022. Aan het festival doen jaarlijks meer dan vijftien culinaire partners mee en het is één van de weinige gratis toegankelijke meerdaagse culinaire festivals in Nederland.