Deelname vanuit Zoetermeer aan ruimtelijke puzzel in de regio

12 June 2024, 09:53 uur
Lokaal
mainImage
Jeffrey Keus in de bokshouding.

En hoe gaat het nu in de regio? Vorig jaar presenteerden verschillende wethouders als Haagse regio een 'Handreiking ruimtelijke puzzel' met handvatten en dilemma's rond de invulling van onze regionale ruimte.

Afgelopen week zetten we weer een grote nieuwe stap met een 'oploop' in het mooie nieuwe 'Huis van de Stad' in Rijswijk", aldus wethouder Philip van Veller van Leidschendam- Voorburg. Gemeente Rijswijk fungeerde bij deze bijeenkomst als gastheer. 

"We bouwen nu door langs twee sporen", aldus Van Veller. "Het inhoudelijke spoor gaat over de 'schuurpunten' binnen en tussen gemeenten. Niet alles kan in onze beperkte ruimte; er moeten in (en voor) de toekomst keuzes worden gemaakt. Goed om dat te doen in regionale samenhang. Van het tweede spoor gaat mijn hart sneller kloppen omdat ik in mijn vorige baan als adviseur zag hoe waardevol dat is, namelijk de versterking van de samenwerking tussen de gemeenten (en waterschap). We weten elkaar steeds beter te vinden op gevoel en inhoud. Hoe verstevigen we dat? Hoe, en waarvoor, kunnen we dit (nog beter) benutten? De twee sporen werken we uit met ondersteuning van P2 | Regisseurs van een betere toekomst". 

Ook de wethouders Armand van de Laar (Rijswijk) en Ronald Weerwag (Zoetermeer) waren bij de bijeenkomst aanwezig.