Getuigen gezocht na incidenten in Zoetermeer

29 January 2023, 08:15 uur
Lokaal
mainImage

Op het Godfried Bomanspad en de Willem Dreeslaan in Zoetermeer hebben op woensdag 18 januari twee gewelddadige straatroven plaatsgevonden die vermoedelijk gepleegd zijn door dezelfde twee daders. De politie onderzoekt de zaken en roept getuigen op om zich te melden.

De eerste straatroof is 's middags gepleegd. Een 14-jarige jongen stapte omstreeks 15.30 uur bij de halte Centrum West in de RandstadRail, waar hij lastiggevallen werd door de verdachten. De jongen stapte bij de Voorweg uit. Omdat de verdachten hier ook uit de RandstadRail stapten, zette de jongen het op een rennen en de verdachten gingen hem achterna.

Ter hoogte van het Godfried Bomanspad werd de jongen door de verdachten gepakt, mishandeld en van zijn bezittingen beroofd, meldt de politie. Toen even later bleek dat het slachtoffer ook gestoken was, is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten gingen er in de richting van de Piet Bakkerhove en J.C. Bloemhove in de wijk Buytenwegh vandoor.

Onenigheid bij station Seghwaert
Op dezelfde avond is een 16-jarige jongen uit Zoetermeer ook beroofd door vermoedelijk dezelfde verdachten. Tussen beide partijen ontstond rond 20.45 uur onenigheid bij station Seghwaert, waarna het slachtoffer de RandstadRail instapte. Toen de jongen de RandstadRail uit rende, werd hij gevolgd door de twee verdachten. Het slachtoffer liep vanaf de halte Willem Dreeslaan via de Nieuwlandstraat in de wijk Oosterheem in de richting van het Kortlandpad.

Tussen de Nieuwlandstraat en het Kortlandpad kregen de verdachten het slachtoffer te pakken, waarna zij hem mishandelden, bedreigden en beroofden. De verdachten gingen er in de richting van de Nieuwlandstraat en het Kortlandpad vandoor.

Signalement
Van de verdachten zijn de volgende signalementen bekend. Het gaat om twee getinte jongens van naar schatting zeventien jaar oud en zo'n 1.70 meter lang. Eén verdachte droeg een zwarte jas van McKenzie en een grijze trainingsbroek. De ander droeg zwarte kleding.

Iets verdachts gezien?
Heeft u woensdag 18 januari iets opvallends gezien in de omgeving van de haltes Centrum West en Seghwaert of het Godfried Bomanspad, de Nieuwlandstraat en het Kortlandpad? Of heeft u op een andere manier informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden? Laat het weten: 0900-8844.