Zoetermeers Dagblad | Gewonden in Oosterheem door koolmonoxide
mainImage

Gewonden in Oosterheem door koolmonoxide

16 september 2020, 09:36 uur
Lokaal

Door een hoge concentratie koolmonoxide in een flat aan de Florence Nightingalelaan in de wijk Oosterheem zijn gisteravond twee personen gewond geraakt. Rond 19.30 uur werden meerdere hulpdiensten gealarmeerd nadat er een koolmonoxide-alarm was afgegaan op het eerder genoemde adres.

De brandweer ging met spoed ter plaatse, waarna er direct een onderzoek is ingesteld. Na diverse metingen bleek er op de eerste etage in een tussenruimte van de flatgebouw een hoge concentratie koolmonoxide aanwezig te zijn. Hierop zijn er direct meerdere brandweereenheden en ook een ambulance opgeroepen. Voor zover bekend hoefde de flat niet ontruimd te worden.

Enkele personen die onder andere hoofdpijnklachten hadden, zijn door het ambulancepersoneel nagekeken. Na behandeling zijn er twee personen als gevolg van koolmonoxidedampen naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer heeft op verschillende plekken in de flat metingen verricht en daardoor werden alle ketels in het gebouw uitgeschakeld. De flat is door de brandweer geventileerd.


Foto: Sander van den Berg