Imago FC Zoetermeer en Vredenburch besmet door wantoestanden

19 November 2023, 19:47 uur
Lokaal
mainImage
Maar liefst negen politiewagens kwamen er aan te pas om de orde te herstellen.

Wat vooraf als een topper in de vierde klasse werd bestempeld, is ontaard in een ordinair gedoe waarbij volgens ooggetuigen zelfs negen politiewagens met verschillende agenten aan te pas kwamen om de rust te herstellen.

FC Zoetermeer en Vredenburch maakten zich schuldig aan diverse opstootjes, vecht- en scheldpartijen tussen spelers en leden van beide verenigingen. Hierdoor is het imago van beide clubs besmet geraakt. Het gaat hier nota bene om eerste elftal spelers die normaal gesproken een visitekaartje van de vereniging moeten zijn. Het is onduidelijk of de KNVB nog verdere stappen gaat ondernemen. Dit zal mede afhangen van het rapport van de scheidsrechter. Er zijn in verleden verenigingen voor minder uit de competitie gehaald. Al lijkt anno 2023 geweld op en rond de amateurvelden gewoon te worden gevonden. Deze escalatie is niet het eerste incident van dit seizoen in het amateurvoetbal in Haaglanden. Zo liep het duel tussen BMT en GDA onlangs gigantisch uit de hand en ook bij HMSH zou zijn gevochten.   

Het AD meldt dat er tijdens en rondom FC Zoetermeer- Vredenburch sprake was van veel wantoestanden. Een politiewoordvoerder bevestigt dan ook dat agenten de boel weer tot rust moesten manen. Spelers en supporters moesten volgens het AD rennen voor hun veiligheid en er werden rake klappen uitgedeeld. Foto's in het AD laten tal van wantoestanden zien. Zo ook van een speler van FC Zoetermeer die een kopstoot aan de grensrechter van Vredenburch wil uitdelen. Opmerkelijk is dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht. 

Opvallend was de kritiek van trainers en spelers op de scheidsrechter, die de zestig jaar ruim zou zijn gepasseerd. Maar het wangedrag van spelers en supporters werd niet bestraft. De bal ligt nu bij beide besturen van de verenigingen of er zij tegen de vechtende leden en spelers maatregelen gaan nemen.