Koninklijke onderscheiding voor de heer Van Rooijen

29 January 2023, 11:57 uur
Lokaal
mainImage
Sybrinne Straver

De heer R. (Rene) van Rooijen uit Zoetermeer ontving gisteravond een Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Lansingerland. De benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau kreeg de heer Van Rooijen voor zijn lange en vrijwillige inzet voor diverse verenigingen en stichtingen, waaronder Muziekvereniging Concordia in  Bergschenhoek, Muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Zoetermeer en de Stichting Zuid-Holland Fanfare Orkest.

De heer Van Rooijen woont in Zoetermeer, maar omdat zijn verdiensten grotendeels plaatsvinden in Lansingerland reikte Pieter van de Stadt, de burgemeester van Lansingerland, de Koninklijke onderscheiding uit. Sinds 1980 zet de heer Van Rooijen zich in voor diverse verenigingen en stichtingen. Niet alleen voor de Muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek, waar hij sinds 2012 actief is als bestuurslid en nu de voorzitter is.

De heer Van Rooijen is ook actief geweest bij de Muziekvereniging Kunst en Vriendschap in Zoetermeer én hij was voorzitter van de Stichting Zuid-Holland Fanfare Orkest in Bergschenhoek. De uitreiking vond plaats tijdens de Cultuurproeverij van Muziekvereniging Concordia in Bergschenhoek.