Leerlingen Alfrink naar Future Hope School in India

22 November 2023, 08:29 uur
Lokaal
mainImage

Op 5 december vertrekt een team van 22 leerlingen van 4 havo en 5 (t)vwo en vier docenten van het Alfrink college naar Kolkata in India. Daar zullen de leerlingen onder meer de Future Hope School bezoeken, een school die onderwijs biedt aan kinderen uit de armste gezinnen.

Het Alfrink college heeft een goede band met hun Indiase partnerschool. De leerlingen gaan op de school meehelpen met de voorbereidingen van een groot cultureel project en zullen in dit kader ook een aantal lessen geven over Nederland.  Naast de Future Hope School bezoeken de leerlingen ook een opvanghuis voor straatkinderen van Don Bosco Ashalayam en gaan ze in gesprek met Shabnam Ramaswamy, een mensenrechtenverdediger die zich via haar NGO Street Survivors India onder meer inzet voor onderwijs voor meisjes uit de allerarmste gezinnen op het platteland. Tenslotte bezoeken de leerlingen ook Calcutta International School, een andere partnerschool van het Alfrink in India, die eind januari weer met een delegatie leerlingen naar het Alfrink komen om mee te doen aan de grote internationale Model United Nations Conferentie die leerlingen uit 5 tvwo jaarlijks op het Alfrink organiseren.

De leerlingen hebben via Go Fund Me een crowd funding opgezet om geld in te zetten voor de projecten voor kinderen uit kansarme gezinnen die zij daar gaan bezoeken. Het ingezamelde geld zal bestaan uit een bijdrage in de kosten voor onderwijs voor kinderen uit de allerarmste gezinnen.

Het Alfrink India team heeft er zin in om er een geweldige reis van te maken en om zoveel mogelijk geld in te zamelen om de kinderen daar te kunnen helpen.