Zoetermeers Dagblad | Politie maakt einde aan illegaal feest in Zoetermeer
mainImage

Politie maakt einde aan illegaal feest in Zoetermeer

26 oktober 2020, 16:29 uur
Lokaal

Bij het Bredewater in de Zoetermeerse wijk Meerzicht ontdekten agenten – na een melding - in de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober rond 00.30 uur een illegaal feest in een bedrijfspand. Agenten troffen een paar honderd feestgangers in het pand aan. Het feest is direct door agenten beëindigd.

'Het is verboden om een evenement te organiseren, te laten organiseren, te laten plaatsvinden of daaraan deel te nemen. Hieronder vallen onder meer feesten en straatfeesten. Wij stoppen feesten en beboeten organisatoren en deelnemers waar mogelijk', aldus de politie.

Maatregelen gemeente?
Vanwege het grote aantal bezoekers moest in dit geval de keuze gemaakt worden om alleen de organisatoren te registreren. Mogelijk dat de gemeente Zoetermeer bestuurlijke maatregelen tegen de organisatoren neemt. Daar vindt op dit moment overleg over plaats.

De nieuwe burgemeester Michel Bezuijen bracht afgelopen donderdag nog een bezoek aan Meerzicht in het kader van zijn kennismakingstoer door de Zoetermeerse wijken. 

Dezelfde nacht
In een bos bij Hilversum werd in dezelfde nacht ook een illegaal feest met ruim 300 bezoekers stilgelegd (lees bericht).


Foto: ANP