Politie Zoetermeer houdt 17-jarige snelheidsduivel aan

19 November 2023, 11:29 uur
Lokaal
mainImage

Op zondag 19 november zag een agent van het basisteam Zoetermeer tijdens de nachtdienst een personenauto rijden op de Europaweg te Zoetermeer.

Het voertuig viel op omdat de bestuurder overal ver boven de toegestane snelheid reed. Om de bestuurder op zijn rijgedrag aan te spreken werd een stopteken gegeven. De bestuurder reageerde hierop door in volle vaart weg te rijden. In de hierop volgende achtervolging reed de bestuurder meermalen door rood en reed hij extreem hard.

De bestuurder reed op de Australieweg 175 kilometer per uur waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Bij het afslaan naar de N209 raakte de bestuurder bijna de macht over het stuur kwijt waarop hij kort hierna besloot zijn vlucht te staken.
De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Daar werd duidelijk dat de bestuurder een 17 jarige inwoner was van Zoetermeer. Hij bleek onder invloed van cannabis. Kennelijk was de 17 jarige jongen voorbereid op een nacht in de cel. Hij had namelijk zijn pyjama al aangetrokken. Zelf verklaarde de jongen dat hij gewoon midden in de nacht zin had om te rijden in de auto van zijn moeder. De auto is in beslag genomen en de jongen is ingesloten op het politiebureau en daar zal de zaak verder onderzocht worden .