Recensie over PuuRR aan de Dobbe in Zoetermeer

17 October 2023, 09:29 uur
Lokaal
mainImage

Didi Ter Hark, die al jarenlang in de horeca actief is, is voor onze redactie actief als horeca-recensist. Zij was zo onlangs met journalist Bart Bakker en een relatie te gast in PuuRR aan de Dobbe op de Markt in Zoetermeer van horecaondernemer Reno Hilgersom. 

De Voorburgse gaat zodoende in op de sfeer, de entourage, de bediening en uiteraard de gerechten.

Didi ter Hark op bezoek bij PuuRR aan de Dobbe.

Hoe vind je de locatie?

“Helemaal top, er zijn tientallen plekken beschikbaar om je auto voor de deur te parkeren. Dat is maar weinig restaurants gegeven. Het is weliswaar betaald parkeren voor 2,50 per uur, maar ik ervaar het als een luxe dat je altijd je auto kwijt kunt. Tevens is de locatie op loopafstand van het station en bushaltes. Kortom, een zeer goed bereikbare locatie”.

Wat viel je op bij binnenkomst van het restaurant?

“Sfeervol, verzorgd en modern. Opvallend vond ik op de bovenverdieping het tapijt. Dat is iets wat je maar weinig in restaurants tegenkomt. Tevens constateerde ik dat je voldoende privacy hebt. Ik hecht daar in een restaurant altijd waarde aan”.

Hoe was de bediening?

“De jongen aan onze tafel deed zijn uiterste best. We zaten aan een gezellige tafel op de bovenverdieping. Van beneden werd goed in de gaten gehouden of we iets wilden bestellen. Het team was dan ook goed op elkaar ingespeeld”.

Wijntje genomen?

“Jazeker een Sauvignon Blanc. Fris en licht. Met een fles plat water er bij is dat prima te doen bij de diverse gerechten.

Hoe waren de uitgekozen gerechten?

“Bij voorgerechten moeten we echt even stilstaan bij de steak tartaar! Dit was veruit het beste gerecht. Heel goed. Als hoofdgerecht werden besteld de sliptongen, de Poulet Jane Suprême (Franse Maïskip) en Zalmfilet met Riso Nero (zwarte Risotto, groene asperges, beurre blanc en groentechips”.

De Maïskip was een uitdaging. Vooral door de combinatie. Ik vond het prima, al is het voor de chef-kok een uitdaging om de kip niet te ‘vlak’ te maken en de gast zodoende meteen het pittige te laten proeven.

“De sliptongen hadden een milde, zoete smaak die werd gewaardeerd door liefhebbers van vis. Het was bijzonder smaakvol”.

“De zalm was veelzijdig in de smaak. Het was ook een gezonde keuze vanwege de voedingsstoffen die het biedt. De zalm had een heerlijke en soms pittige smaak. Kortom, goed bereid. Het bord zag er bij de hoofdgerechten uit als een ‘plaatje’. Dat is ook zeker het vermelden waard”.

Toetje?

“We hebben alleen een Dame Blance besteld, dat veel bleek te zijn. Zeker voor de liefhebbers was het smullen geblazen. Ik had een Latte met prima, ook in een groot glas, mijn tafelgenoot nam een koffie die goed smaakte”.  

Heeft het diner aan de verwachtingen voldaan?

“Jazeker, de combinatie van een goede tafel met privacy, het vriendelijke personeel, de gerechten en de gezellige sfeer zorgden voor een geslaagde avond. PuuRR aan de Dobbe is daarom zeker een aanrader”.