Onlangs was het tweede jaarlijkse Pop-Up restaurant in samenwerking met de winkeliersvereniging van Mariahoeve een feit. Het was weer tijd voor Proef Hoeve.
De ingrediënten en wijnarrangement werden verzorgd door de winkeliers, de hospitality, keuken en bakkerij waren van François Vatel vmbo.
Om half 3 begon de groep (nerveuze) 1e klassers aan hun taak om te zorgen dat de 1e shift van 32 gasten bijna allemaal tegelijk hun amuse op tafel hadden. "Amuses, voorgerechten, desserts, wijnarrangementen. Het was af en toe even veel werk, maar met dank aan de collega's liep het gesmeerd", zegt de schoolleiding. "De gasten vonden het zo gezellig dat de tafels in 10 min weer opgedekt moesten worden voor shift 2, 45 gasten. Hier gingen de 3kgt leerlingen in actie. Hop Hop we moeten dit, we moeten dat. Na 15 minuten kon de 2e groep bezoekers aan tafel.
Om negen uur werd de avond afgesloten. Er moest nog even opgeruimd worden want dat hoort er ook nog even bij. "Het was een hele toffe avond, maar ik ben wel blij dat ik morgen pas het 3e uur moet beginnen", aldus een enthousiaste, maar vermoeide leerling. "We zetten deze traditie voort en volgend jaar gaan we van 1 naar 2 avonden. Kortom, een geslaagde samenwerking".