Wie wint Vrijwilligersprijs 2023 van Zoetermeer?

5 December 2023, 09:03 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Den Haag
Archieffoto van vrijwilligerstrofee

 Op donderdag 7 december (Nationale Vrijwilligersdag) is de feestelijke prijsuitreiking van de Vrijwilligersprijs 2023. Wethouder Ingeborg ter Laak reikt in de Raadzaal van het Stadhuis de prijzen uit in het bijzijn van ongeveer 100 genodigden.

"Vrijwilligers doen belangrijk werk en zijn onmisbaar in Zoetermeer. Als extra blijk van waardering konden mensen hun favoriete vrijwilliger aandragen voor de Vrijwilligersprijs 2023", aldus Ter Laak. 

Drie categorieën
Er zijn drie categorieën voor de Vrijwilligersprijs: Vrijwilligers, jonge vrijwilligers (onder de 25 jaar) en vrijwilligersorganisaties. Inmiddels zijn de inzendingen beoordeelt aan de hand van een aantal criteria en zijn de genomineerden per categorie bekend! Een onafhankelijke jury kiest de winnaars.

Feestelijke avond
Het belooft een feestelijke avond te worden waarbij de aanwezige vrijwilligers extra in het zonnetje worden gezet. De pers is van harte welkom deze avond bij te wonen.

Jaarlijkse vrijwilligerswaardering
Naast de Vrijwilligersprijs, reikt wethouder ter Laak op 7 december de eerste presentjes uit aan de genomineerden. Elk jaar, rondom de Nationale Vrijwilligersdag, kunnen vrijwilligersorganisaties via Zoetermeer voor Elkaar een presentje aanvragen voor hun vrijwilligers. Een mooie kans voor organisaties om hun waardering uit te spreken.

Zoetermeer voor Elkaar
De Vrijwilligersprijs 2023 is een initiatief van Zoetermeer voor Elkaar, het platform voor Zoetermeers vrijwilligerswerk. Bij Zoetermeer voor Elkaar geloven we dat iedereen in Zoetermeer het verschil kan maken. Op het platform www.zoetermeervoorelkaar.nl brengen we vraag en aanbod van vrijwillige inzet samen en kun je informatie vinden over de vrijwilligersondersteuning.