Zoetermeers Dagblad | AED in Meerzicht niet vrij toegankelijk

AED in Meerzicht niet vrij toegankelijk

mainImage

Zó! Zoetermeer heeft aan het college met schriftelijke vragen om uitleg gevraagd over de AED in Winkelcentrum Meerzicht bij de Albert Heijn. Voor het apparaat staan fietsenrekken met fietsen en fietswrakken. De partij werd hierover bericht door een verontruste Zoetermeerder.   

"Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat eerst over fietsen geklommen moet worden om de AED uit de kast te kunnen pakken. Een vrijwilliger met bloedspoed loopt zelfs het risico om ongelukkig te vallen. Wij weten niet waar het fout is gegaan (eerst de kast en toen de fietsrekken of andersom) maar wij hopen dat het college het met ons eens is, dat dit geen goede situatie is", zegt Zó!-fractievoorzitter Marijke van der Meer.

Zó! Zoetermeer draagt het college op om samen met de eigenaar of beheerder van de AED-kast te kijken welke oplossing hier het beste is. Verder is de wens van de fractie om alle AED's in de stad te laten controleren op toegankelijkheid. 

"Is het college bereid om bij deze AED – en ook bij de andere AED’s in de stad waar dat nodig is – een bord op te hangen om mensen te waarschuwen dat ze daar geen fietsen mogen plaatsen en dat de AED-kast vrij toegankelijk gehouden moet worden?"