ADO Den Haag blijft tegen VVV steken op een 2-2 gelijkspel

Sport
mainImage
ADO Den Haag/Angelo Blankespoor
Henk Veerman.

In eigen huis ontving ADO Den Haag vrijdagavond VVV-Venlo. Met een gat van vier punten op de ranglijst, beloofde het op voorhand al een spannende wedstrijd te worden in Den Haag. Daar was niks teveel mee gezegd; Na een vroege achterstand draaide ADO Den Haag het in de tweede helft om tot een 2-1 voorsprong. Tegen het einde van de wedstrijd kwam toch nog de 2-2 van Levi Smans op het scorebord en moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel. Nummer drie ADO komt daardoor op drie punten achterstand van Roda JC en Willem II.

ADO kreeg in de openingsfase twee tegenvallers te verwerken. Justin Ché greep al in de zesde minuut naar zijn been en moest zich laten vervangen door Tyrese Asante. Tien minuten later opende VVV de score. Martijn Berden brak over de achterlijn door, omspeelde een tegenstander en plaatste de bal beheerst binnen: 0-1

De eerste grote kans voor ADO volgde vijf minuten na rust. Invaller Asante kon uit een hoekschop vrij inkoppen, maar zag zijn inzet naast eindigen. Tien minuten later lag de bal aan de overzijde in het doel. Henk Veerman zette bij een lage voorzet zijn tegenstander Roel Janssen weg en kon vrij binnenschieten. VVV klaagde bij scheidsrechter Martin Pérez, maar die keurde de duw van Veerman goed: 1-1.

ADO drukte door en kwam ruim een kwartier voor tijd op 2-1. Een lage voorzet van Daryl van Mieghem schoot door tot bij de tweede paal. Joel Ideho controleerde de bal en schoot verrassend in de korte hoek binnen, maar VVV verpestte in de voorlaatste minuut het Haagse feestje. Een goede voorzet van Soulyman Allouch werd bij de tweede paal binnengekopt door Smans: 2-2.