Sport
mainImage
Orange Pictures
Het gezicht van Lex Immers is verklarend genoeg

De Graafschap heeft vrijdag op eigen veld niet kunnen winnen van ADO Den Haag. Op de Vijverberg van Doetinchem werd het 1-1.

In de 32e minuut kwam ADO op voorsprong. Sheraldo Becker scoorde, na een goed lopende uitval via Lex Immers en Abdenasser El Khayati. In de slotfase maakte Youssef El Jebli met een hard schot gelijk.

Bij de thuisclub, die vorige week had gewonnen bij PEC Zwolle, viel doelman Hidde Jurjus in de 40e minuut uit. Bij het nemen van een uittrap raakte hij geblesseerd, ogenschijnlijk aan een hamstring. Nigel Bertrams kwam hem vervangen.

Al voor zijn treffer was Becker gevaarlijk geweest, maar had hij in vrije positie voor doelman Jurjus overgeschoten. Datzelfde deed kort later Giovanni Troupée, zo mogelijk bij een nog grotere kans. Voor De Graafschap was de Zweedse nieuweling Nabil Bahoui met een schot dat over ging dreigend en kopte Bart Straalman net naast.

Na de hervatting was Azor Matusiwa aanvankelijk dicht bij de gelijkmaker, maar hij strandde op Robert Zwinkels in het Haagse doel. Een minuut voor de gelijkmaker van El Jebli schoot Danny Bakker voor ADO op de lat.