25 August 2019, 14:28 uur
Sport
mainImage
ANP

ADO Den Haag is ook van de 'nul' af. De ploeg van trainer Fons Groenendijk boekte bij het gepromoveerde RKC Waalwijk de eerste overwinning van dit seizoen: 0-3. ADO had de eerste drie competitiewedstrijden verloren. Alleen PEC Zwolle is nu nog puntloos in de eredivisie.

Verdediger Tom Beugelsdijk kopte in de 19e minuut uit een hoekschop van John Goossens de openingstreffer binnen. Tomás Necid verdubbelde na bijna een uur spelen de voorsprong van ADO. De Tsjechische spits draaide op het middenveld weg bij zijn bewaker Melle Meulensteen en kon daarna ongehinderd opstomen. RKC-doelman Kees Heemskerk verkeek zich op het zwabberende schot van Necid, die in de slotfase uit een strafschop ook voor de 0-3 zorgde. In de blessuretijd moest Danny Bakker van ADO met zijn tweede gele kaart van het veld.