ADO Den Haag verder in problemen

17 March 2019, 16:59 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

FC Groningen heeft voor de vijfde keer op rij gewonnen in eigen stadion. ADO Den Haag werd met 1-0 verslagen dankzij een eigen doelpunt van Lex Immers. Beide ploegen gooiden veel strijd in het duel. Scheidsrechter Dennis Higler deelde zeven gele kaarten uit.

In de 34e minuut kwam de bal uit een corner van Iliass Bel Hassani via het hoofd van Kaj Sierhuis op de arm van Immers. De middenvelder van ADO zag met afgrijzen dat doelman Robert Zwinkels geen redding wist te brengen.

Na de 1-0 werd de wedstrijd agressiever. Bij een opstootje kregen Abdenasser El Khayati en Deyovaisio Zeefuik geel. Daarvoor was ADO-verdediger Dion Malone hetzelfde overkomen. Wilfried Kanon (ADO) werd later ook bestraft met geel. Net als de Groningen-spelers Ludovit Reis, Mimoun Mahi en Sierhuis. Bij het opstootje werd Groningen-trainer Danny Buijs, die het probeerde te sussen, door Hagenaar Sheraldo Becker op zijn kuit geschopt.

Groningen kent vooralsnog een uitstekend 2019 waarin het al 20 punten verzamelde. In de gehele eerste seizoenshelft kwam de ploeg van trainer Danny Buijs maar tot 15 punten. Groningen is daardoor opgeklommen naar de achtste plaats in de eredivisie.

ADO verloor voor de derde keer op rij en het gat met de nummer zestien De Graafschap is nog maar drie punten.


Door: ANP