Anco Jansen pijnigt ADO Den Haag

11 February 2019, 00:04 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Anco Jansen wringt zich door de verdediging van ADO Den Haag

Toen aanvoerder Anco Jansen kort voor het einde van grote afstand aanlegde om te schieten rekende niemand er op dat hij daarmee voor FC Emmen de volle buit zou binnenhalen. Op de lange terugweg naar huis zullen weinig spelers van ADO Den Haag aan dat moment herinnerd willen worden.

FC Emmen heeft met de zesde zege van het seizoen afstand genomen van de laatste plekken in de eredivisie. In eigen huis werd de Hagenaars met 3-2 verslagen. De ploeg van coach Dick Lukkien komt daarmee - net als ADO - op 24 punten. Dat zijn er acht meer dan hekkensluiter NAC Breda.

Emmen begon sterk aan het duel in De Oude Meerdijk. Alexander Bannink kon op aangeven van Stef Gronsveld de 1-0 raak schieten. Dat was vooral dankzij fouten van verdediger Wilfried Kanon en doelman Robert Zwinkels. Ook aan de 2-0 van Emmen ging een verdedigende fout vooraf. Dion Malone liet zich wegzetten door Caner Cavlan, die Sven Braken in staat stelde de 2-0 binnen te tikken.

ADO begon feller aan de tweede helft. In de 71e minuut zorgde invaller John Goossens met een van richting veranderd schot voor de 2-1. Even later kopte Tomas Necid de gelijkmaker binnen. En toch sloeg drama het drama voor ADO Den Haag toe.