Schuldeisers moeten ADO Den Haag redden

1 December 2021, 22:51 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad / Rene Dons

Crediteuren van ADO Den Haag hebben woensdag van de herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger een voorstel ontvangen voor hun vorderingen op ADO Den Haag. Schuldeisers tot 500.00 euro ontvangen als schikkingsbedrag 20 procent van hun oorspronkelijke vordering. Over het gedeelte van 500.000 euro tot 1 miljoen euro ontvangen zij 15 procent en over het gedeelte boven het miljoen 10 procent.

De ongeveer 140 crediteuren wordt gevraagd binnen twee weken het voorstel te beoordelen. Als zij niet akkoord gaan, krijgen ze niets, want dan gaat ADO failliet. Als twee derde akkoord gaat, zal herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger het totale voorstel aan de rechtbank ter bekrachtiging voorleggen. De huidige clubeigenaar United Vansen Sports uit China raakt dan alle aandelen kwijt en krijgt geen cent.

“Een geslaagd akkoord zorgt dat de overname door het in Spanje gevestigde Globalon Football Holdings doorgaat en dat ADO Den Haag weer perspectief krijgt", zegt Reiziger. "Het alternatief is faillissement, los van het feit dat dit tot onbegrip in de Haagse regio zal leiden, krijgen de crediteuren in dat geval helemaal niets en zal er geen betaald voetbal meer in Den Haag zijn. Met dit voorstel hoop en verwacht ik dat wij dit traject spoedig succesvol kunnen afronden en dat ADO Den Haag een nieuwe toekomst tegemoet kan gaan.”