Martijn Geerligs naar Zoetermeer Panters

2 September 2019, 19:16 uur
Sport
mainImage
© Orange Pictures / Patrick Dolkens
Archiefbeeld: Zoetermeer Panters vorig seizoen.

Zoetermeer Panters heeft een nieuwe defensieve versterking binnengehaald. Martijn Geerligs maakt de overstap van Amsterdam Tigers naar de ploeg van Alex Andjelic.

De 19-jarige Geerligs doorliep de jeugdopleiding bij Red Eagles Den Bosch en kwam in BeNe League verband uit voor Tilburg Trappers, Select 4-u Nijmegen en vorig seizoen dus Amsterdam Tigers. De verdediger is ook een vaste waarde in de Nederlandse jeugdselecties.

Vorig seizoen kwam de nieuwe aanwinst van Zoetermeer achttien duels in BeNe League verband in actie, vier bij Nijmegen en veertien bij Amsterdam. Daarin kwam hij tot drie goals en vier assists, goed voor zeven punten.

Vijfde nieuweling

Na Cas Neuman, Dean Versteeg, Jim Gudden en de Hongaar Ferenc Kocsis is Geerligs de vijfde versterking voor Panters. Zoetermeer opent het ijshockeyseizoen op vrijdag  27 september met een uitduel tegen UNIS Flyers Heerenveen in het bekertoernooi. Vorig seizoen sloot Panters het seizoen af tegen de Friezen in de play-offs, waar het in twee duels verloor van Heerenveen.


Door: Face-off