Nieuwe keeper voor ADO Den Haag

20 January 2021, 15:07 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft er sinds woensdag een nieuwe keeper bij. De Oostenrijkse doelman Martin Fraisl (27) tekende een contract voor de rest van het seizoen in het Cars Jeans Stadion.

Fraisl komt van de Tweede Bundesliga-club SV Sandhausen waar hij eind vorig jaar zijn contract liet ontbinden. De in Wolfsbach geboren Fraisl startte zijn loopbaan bij de plaatselijke SU Wolfsbach, waarna in zijn geboorteland USC Seitenstetten, SV Sierning, Wiener Sportklub, SC Wiener Neustadt en Floridsdorfer AC volgden. Vandaar maakte hij de stap naar FC Botosani, dat op het hoogste niveau van Roemenië acteert, waar hij een transfer verdiende naar Sandhausen, waarvoor hij 47 officiële duels keepte.

Bijzonder is dat Fraisl zich in mei 2018 in het illustere rijtje van scorende keepers wist te voegen, aldus ADO bij de bekendmaking van de transfer. Toen hij in de laatste minuut van het duel met Kapfenberger SV mee naar voren ging, knikte de doelman via de grond de 3-3 voor Floridsdorfer tegen de touwen. Iets wat Martin Hansen, Mike Havekotte en Luuk Koopmans al eens in het Haagse keepersshirt voor elkaar kregen.