Podiumplaats voor Zoetermeerse karter bij NK

16 July 2019, 19:55 uur
Sport
mainImage
Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Karter Robin Mens (17) toonde afgelopen weekend zijn talent in Rookie4Shift-klasse; hij behaalde weer een podiumplaats. De rijder uit Zoetermeer werd in Venray derde in het dagklassement tijdens de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap viertakt. Het was zijn tweede podiumplaats van het seizoen in de nieuwe Rookie4Shift-klasse. Door dat resultaat staat hij nu op een tweede plaats in het kampioenschap.

Pas net begonnen met wedstrijden kan Mens dus nu al bogen op twee podiumplaatsen. Welke de mooiste is? "Dan toch die in Lelystad tijdens de eerste ronde van het NK", blikte hij terug. "Omdat het mijn eerste podiumplaats was. Toen werd ik ook derde, dat was echt hartstikke tof. In Venray had ik nu ook iets meer geluk omdat in race twee een rijder uitviel die voor me stond in het dagklassement."

Zaterdag had hij al een duidelijke indicatie gekregen dat hij tijdens de races in staat moest zijn om voorin mee te doen. Want tijdens de trainingen zat hij er steeds vooraan bij. "In de kwalificatie heb ik mijn tijd verder verbeterd en werd ik vierde. Ik had eerlijk gezegd wel een plek in de top drie verwacht. Ik was dus niet helemaal tevreden. Net niet de top drie halen is gewoon zonde."