Tiener Camara volgend seizoen vaste waarde

1 March 2019, 09:15 uur
Sport
mainImage
Elsbeth Parmentier

De selectie van Taverzo voor volgend seizoen krijgt steeds meer gestalte. Na de Belgische aanwinst Yannick Vostes (lees nieuwsbericht) maakte de Zoetermeerse tafeltennisclub bekend dat het dertienjarige supertalent Gabrielius Camara vanaf volgend seizoen een vaste waarde zal zijn bij de eredivisionist. Camara, die al wel inviel in het eerste, komt op dit moment nog uit in het tweede team van Taverzo.

"Mensen om mij heen zagen dit blijkbaar al aankomen, maar ik niet. Ik ben blij met de invalbeurten en de kansen die ik krijg bij de club. Ik ben er trots op dat ik volgend seizoen in het eerste mag spelen", aldus Camara. "Voor dit seizoen wil ik met het tweede team nog proberen kampioen te worden en mag ik volgende week debuteren op het NK voor senioren."

De ervaren Belg en de jonge Nederlander vormen voor volgend seizoen samen met Jochem de Hoop het hart van het Taverzo-team. Teammanager Theo Levert geeft aan dat nog zal worden bekeken welke van de andere spelers van dit seizoen zullen blijven om het team verder vorm te geven.