mainImage

Trainer Slot ziet week rust niet als voordeel voor Feyenoord

19 mei 2022, 18:14 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Trainer Arne Slot ziet het niet als een groot voordeel dat Feyenoord meer rust heeft dan AS Roma in de aanloop naar de finale van de Conference League van komende woensdag in Tirana. "Nu moeten we andere dingen doen om in ons ritme te blijven", zei hij. "Dat moeten we nu uit trainingen halen."

Slot bereidt zijn ploeg tijdens een trainingskamp in het Portugese Lagos voor op de eerste eindstrijd van de nieuwe competitie van de UEFA. Zijn collega José Mourinho van AS Roma vindt het een groot voordeel voor Feyenoord dat het meer rust heeft. Hij sluit vrijdag met AS Roma de Serie A af met een wedstrijd tegen Torino.

"Ik denk dat de Italiaanse bond al geholpen heeft door die wedstrijd naar vrijdag te verplaatsen", zei Slot. "De finale van de Conference League is pas op woensdag. Dat moet toch wel voldoende zijn. Volgens mij bereid je je ook niet in vijf of zes dagen voor op de finale. Dit is een proces van veertig weken."

Mourinho

Mourinho benadrukte afgelopen week al dat er hem veel aan gelegen is om ook de Conference League te winnen. "Die finale is voor mij nu de belangrijkste in mijn loopbaan", zei hij. "Ook omdat we hem nog moeten spelen. Een finale is altijd speciaal. We willen de Conference League dolgraag winnen. Dit toernooi heeft ons namelijk veel punten in de Serie A gekost", wees hij naar een huidige zesde plaats op de ranglijst van de Serie A.

Mourinho weet hoe het is om finales te winnen. Hij pakte de Champions League met FC Porto en Internazionale. Hij versloeg met Manchester United in 2017 Ajax in de finale van de Europa League. Mourinho won ook de UEFA Cup met FC Porto en was assistent van Bobby Robson toen FC Barcelona in 1997 de Europa Cup 2 greep.

 


Door: ANP | Foto: ANP