United Cheers morgen in voorronde NK

9 March 2019, 08:45 uur
Sport
mainImage
De jeugd van United Cheers is er klaar voor.

De United Cheers Cheerleaders zullen morgen in actie komen tijdens de voorronde van het NK Cheerleading. Deze voorronde vindt plaats in Utrecht en dient als opwarmertje voor het Nederlandse Kampioenschap op 7 april in Amsterdam.

De seniors van United Cheers doen zondag mee in de categorie Senior Cheer All female. Hierbij draait het vooral om de stunts. Bij het NK op 7 april doen zij behalve aan de stuntcategorie, ook nog mee aan de divisie Senior Cheerdance. Daarbij ligt de focus op dans en sprongen en worden er geen stunts uitgevoerd.

Jeugdteams

Ook de jeugdteams van United Cheers, de Panthers en Jaguars, komen morgen in actie. Bijzonder voor hen is dat zij dit jaar als één grote groep meedoen aan de wedstrijden onder de naam 'United Cheers Cheetah’s'. Op die manier bundelen zij hun krachten om samen een nog betere routine neer te kunnen zetten. Bij cheerleading geldt namelijk: hoe groter de groep, hoe meer mogelijkheden qua stunts.

De voorronde voor het NK is pas het begin van een reeks nieuwe wedstrijden die er aan komen dit seizoen, met als hoogtepunt het Elite Cheerleading Championship in MoviePark Germany. Dit is de grootste cheerleading-competitie van Europa, waar teams vanuit het hele continent aan mee kunnen doen. Het kampioenschap vindt plaats in het Pinksterweekend, van 8 tot en met 10 juni.