Zoetermeers Dagblad | Veel geld voor clubs in en rond Den Haag

Veel geld voor clubs in en rond Den Haag

mainImage
HDM

Dit jaar kunnen 634 Zuid-Hollandse clubs en verenigingen rekenen op een extra bijdrage voor hun clubkas. De VriendenLoterij keert hen in totaal 1.276.504 euro uit. Dat is meer dan vorig jaar. De loterij biedt deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas. Opbrengsten worden zoal besteed aan een nieuw trainingsveld, een opknapbeurt van een clubhuis en hulp aan jong en oud in de regio. Basketbalvereniging ZZ Leiden heeft in totaal 30.820 euro opgehaald en is daarmee koploper in Zuid-Holland.

Hoge scores bereikten ook: Badmintonvereniging Velo (Wateringen), 25.164 euro, Hockeyclub H.H.V. hdm (Den Haag), 19.676 euro, Hockeyclub MHC Zoetermeer (Zoetermeer), 13.830 euro, Handbalvereniging EHC (Leidschendam), 10.401 euro, Voetbalvereniging RKAVV (Leidschendam), 9.936 euro en korfbalvereniging HKV Ons Eibernest (Den Haag), 9.564 euro.

In Nederland genereren enkele duizenden clubs, verenigingen en stichtingen via de VriendenLoterij extra inkomsten. Zij dragen daarmee bij aan gezondheid en welzijn in hun eigen regio. Dit jaar is er een recordopbrengst van ruim 5,8 miljoen euro uitgekeerd.