mainImage

Verbazing over uitslag bij Haagse clubs HMSH en Houtwijk: 1-37

22 mei 2022, 17:30 uur
Sport

HMSH heeft zaterdag op eigen veld met 1-37 (bij rust 0-17) van Houtwijk verloren. Een uitslag tussen twee Haagse clubs in de vierde klasse F van het amateurvoetbal die vragen oproept van pnder meer MSV'71 uit Maassluis. Die laatste club gaat samen met Houtwijk aan de leiding van het klassenent, maar de Hagenaars hebben na zaterdag ineens een beter doelsaldo.

HMSH moest het in de tweede helft door een rode kaart en een geblesseerde doelman met twee man minder doen, maar dan nog is 37 tegentreffers wel heel veel. MSV'71 won zaterdag zelf met 10-0. en leek dus goede zaken te doen, maar dat was buiten de 1-37 in Den Haag gerekend. Nu staat Houtwijk aan kop met een beter doelsaldo (+71 tegenover +66).

Bestuurder Martin van Zweden van MSV'71 zegt tegen De Telegraaf vraagtekens te hebben bij de uitslag. "We zijn vrij ontstemd en hebben grote twijfels", zegt Van Zweden, die een grote uitslag van '20-0' wel had verwacht tegen HSMH. "HMSH verloor vorige week nog met 17-0. Maar dit betekent dat er om de twee minuten ongeveer een goal is gevallen. Dat is bizar." De club wil de zaak voorleggen bij de KNVB. 

 


Foto: ANP