27 September 2020, 23:57 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Ronald Koeman heeft met zijn nieuwe club Barcelona een vliegende start in de Spaanse competitie gemaakt. De Catalaanse club versloeg Villarreal in Camp Nou met 4-0. De eindstand was al bij de rust bereikt.

Ansu Fati vervulde in de eerste helft een hoofdrol bij de swingende thuisclub. De nog maar 17-jarige aanvaller bracht de eerste twee treffers op zijn naam en dwong daarna een strafschop af, die door Lionel Messi werd benut. Op slag van rust zorgde Pau Torres met een eigen doelpunt voor 4-0.

Het succesvolle debuut van coach Koeman met Barcelona in La Liga lag niet helemaal voor de hand. De voormalige bondscoach beleefde bij zijn droomclub allerminst een rustige voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er was commotie rond sterspeler Messi, die om contractuele redenen moest terugkomen op zijn vurige vertrekwens, en ook rond voorzitter Josep Maria Bartomeu, tegen wie een motie van wantrouwen vanuit de omvangrijke achterban werd ingediend.

Afgelopen week veroorzaakte de transfer van aanvaller Luis Suárez naar rivaal Atlético Madrid nog de nodige ophef. De oud-Ajacied, op wie Koeman geen prijs meer stelde, nam op emotionele wijze afscheid in Camp Nou na zes succesvolle jaren. Vol revanchegevoelens streek de 33-jarige Uruguayaan neer in Madrid waar hij zondag als invaller meteen twee keer scoorde in de thuiswedstrijd tegen Granada (6-1).

Het gedwongen vertrek van Suárez bij Barcelona leidde bij zijn buurman en goede vriend Messi opnieuw tot veel onvrede en ergernis. "Je hebt het niet verdiend hoe zij je eruit hebben gegooid. Maar de waarheid is dat niets me hier nog verbaast", nam de Argentijnse sterspeler opnieuw duidelijk stelling tegen de clubleiding.

Door al het rumoer kon Koeman een klinkende zege in zijn openingswedstrijd in La Liga goed gebruiken. De oud-speler van Barça kreeg tegen de nummer 5 van het vorige seizoen zijn zin, vooral ook dankzij de wervelende en trefzekere inbreng van supertalent Fati.

Na de rust viel de Catalaanse productie stil, mede door goed keeperswerk van Sergio Asenjo. Frenkie de Jong speelde de gehele wedstrijd bij de thuisclub. Koeman wisselde wel Fati, Antoine Griezmann, Sergio Busquets en Philippe Coutinho.