Zoetermeerse hockeyers zoeken de zon op

4 February 2019, 12:14 uur
Sport
mainImage
Vreugde bij MHCZ heren 1 na de zwaarbevochten bekerzege eerder dit seizoen op Victoria in de Gold Cup

De eerste seniorenteams van Mixed Hockeyclub Zoetermeer (MHCZ) gaan deze maand naar het buitenland voor een trainingskamp. De hockeymannen reizen af naar Sevilla om zich voor te bereiden op de tweede helft van de veldcompetitie die in maart wordt hervat. De ploeg zit van donderdag 14 februari tot en met zondag 17 februari in Spanje en zal daar een oefenwedstrijd spelen tegen een Spaanse tegenstander.

De dames van MHCZ vertrekken een week later naar Portugal voor een trainingskamp in Lissabon. Op 10 maart is de eerstvolgende competitiewedstrijd in de eerste klasse B op bezoek bij DSHC. De Zoetermeerse hockeysters staan zevende.

De MHCZ-mannen, eveneens actief in de eerste klasse B, zijn met de tweede plaats nog volop in de race voor het kampioenschap. De achterstand op koploper Berkel-Rodenrijs bedraagt zes punten. Op 10 maart wacht eveneens een uitduel met DSHC.

MHCZ sloot afgelopen zaterdag het zaalseizoen af. Zowel dames 1 als heren 1 deed dat met twee overwinningen en lijfsbehoud in de eerste klasse.