Achtervolging in Zoetermeer leidt tot arrestatie

27 July 2020, 15:52 uur
Algemeen , 112
mainImage

Op zaterdag 25 juli heeft de politie, na een korte achtervolging, op de Broekwegzijde in wijk De Leyens een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor een reeks bedrijfsinbraken in Zoetermeer.

Rond 04.30 uur kwam er een melding binnen dat er op de Paul Scholtenrode in de wijk Buytenwegh een ruit was ingeslagen bij een snackbar. Hierbij was uit de kassa een geldbedrag van 300 euro buitgemaakt. Toen agenten aankwamen bij deze snackbar was de verdachte al gevlucht op een scooter.

Niet veel later kwam er weer een melding van een inbraak bij een bedrijfspand. Dit keer bij een restaurant op de Broekwegzijde. Een bewoner werd wakker van een ingeslagen ruit en deelde een signalement van de verdachte met de politie. Deze kwam overeen met het signalement van de verdachte die eerder bij de snackbar zijn slag sloeg. Agenten gingen daarop direct naar het betreffende pand toe maar de verdachte had per scooter weer was gevlucht.

Achtervolging
Agenten van een andere surveillance-eenheid zagen vervolgens op de Rokkeveenseweg een scooter rijden met daarop een man die voldeed aan het signalement. Na een korte achtervolging, waarbij de verdachte een fles drank tegen het achtervolgende surveillancevoertuig kapot gooide, ging de verdachte met zijn scooter onderuit. Desondanks probeerde hij nog te ontkomen. De man verzette zich hevig bij zijn arrestatie maar kon met behulp van pepperspray worden aangehouden.

Onderzoek
De 33-jarige man wordt op dit moment verantwoordelijk gehouden voor in ieder geval vijf bedrijfsinbraken, een poging bedrijfsinbraak en diefstal van de scooter waarop hij reed. De recherche sluit niet uit dat de man betrokken is bij meerdere inbraken en doet daarom verder onderzoek. De verdachte wordt op dinsdag 28 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.