Ambtsjubileum voor Zoetermeerse wijkagent

10 January 2020, 13:14 uur
Algemeen
mainImage
Wijkagent Buytenwegh

Wijkagent Rob Doorneveld viert deze week zijn veertigjarige ambtsjubileum. Hij is al vele jaren een bekend gezicht in Zoetermeer en tegenwoordig vooral Buytenwegh, waar hij in 2014 startte.

 

"Daarvoor was ik tien jaar wijkagent in Rokkeveen en daarvoor heb ik onder meer als motorrijder en rechercheur aan het bureau Jan Hendrikstraat in de binnenstad van Den Haag gewerkt", aldus Doorneveld tegen www.zoetermeersdagblad.nl.  

Dieptepunt
In de loop der jaren maakte de Zoetermeerder veel mee. Eén van de dieptepunten was zijn aanrijding in 2016. "Ik werd toen op de fiets geschept door een auto. Mijn knie was verbrijzeld en het was nog maar de vraag of dit hersteld kon worden. Na een operatie en twee jaar revalideren kon ik gelukkig mijn werkzaamheden weer verrichten en ben ik terug. Dit is eigenlijk ook mijn hoogtepunt. Gezondheid is heel belangrijk."

Vervelen gaat het handhavings- en politiewerk nooit voor Doorneveld. "Ik heb diverse heftige, droevige, maar ook heel veel leuke dingen bij de politie meegemaakt. Te veel om op te noemen. Dat maakt het werken bij de politie zo interessant en mooi. Daarom ga ik nog steeds met veel plezier naar mijn werk en ben ik trots dat ik bij de politie werk."