mainImage

Bibliotheek Zoetermeer opent afhaalservice

25 april 2020, 10:25 uur
Algemeen

Per aanstaande dinsdag 28 april start Bibliotheek Zoetermeer in haar hoofdvestiging, het Forum, een afhaalpunt voor bibliotheekboeken. Op doordeweekse middagen kunnen leden op afspraak hun gereserveerde boeken komen afhalen. Wethouder Robin Paalvast overhandigt het eerste tasje boeken.

De vele Zoetermeerders die de bibliotheek erg missen, kunnen opgelucht ademhalen. Sinds de coronasluiting op 13 maart heeft de bibliotheek veel verzoeken gehad om een bezorgservice of afhaalservice te verzorgen, meerdere leden hebben zelfs aangeboden hierbij te helpen. Tot nu toe was echter nog niet duidelijk in hoeverre dit een besmettingsrisico voor medewerkers en leden zou opleveren.

Nu blijkt dat dit veilig kan als rekening wordt gehouden met een quarantaineperiode, verandert dat de zaak. De bibliotheek zet met groot enthousiasme de plannen voor een afhaalpunt in werking die tijdens de sluitingsperiode zijn uitgedacht. Ook een thuisbezorgservice voor minder mobiele Zoetermeerders zal zo snel mogelijk in gang worden gezet.

Per 28 april is het afhaalpunt elke maandag tot en met vrijdag van 12.30 tot 16.30 geopend in het Forum. Leden kunnen boeken reserveren, bij voorkeur online en anders telefonisch. De bibliotheek zal hiervoor per 28 april telefonisch bereikbaar zijn. Na de reservering worden klanten gebeld door een bibliotheekmedewerker voor een afspraak bij het afhaalpunt. Het inplannen van de afspraken is nodig om het aantal leden bij het punt te spreiden, zodat er nog steeds veilig gewerkt kan worden. Bij het afhalen kan men ook bibliotheekboeken weer inleveren, maar om grote drukte te voorkomen vraagt de bibliotheek om dit niet massaal te doen.

De regeling geldt nog steeds dat er geen telaatgeld wordt gerekend tijdens de coronasluiting. Omdat er nog heel veel gereserveerde boeken van vóór de sluiting klaarstaan, vraagt de bibliotheek iedereen even geduld te hebben. Alle gereserveerde boeken komen vroeg of laat aan de beurt.