Bouw Gymworld Zoetermeer bereikt hoogste punt

17 January 2020, 08:19 uur
Algemeen
mainImage

Op woensdag 15 januari 2020 is het hoogste punt van de bouw van Gymworld bereikt. Om dit moment te vieren hezen Wethouder Ingeborg Ter Laak (sport) en Reggy Laatsch (parkourdisciplines) symbolisch de vlag. "Gymworld is straks dé plek voor turnen en gymnastiek. Een trainings-en wedstrijdlocatie voor maar liefst 4.000 Zoetermeerse gymnasten, waar ze hun talenten en prestaties verder kunnen ontwikkelen", zei Ter Laak.

 

Hoogste punt
Het project ligt volgens de gemeente Zoetermeer 'mooi op planning' en in juli van dit jaar moet het complex worden opgeleverd.

Het nieuwe gebouw rijst aan de westkant van de stad, aan de Amerikaweg. Door de grootte en het ontwerp dient Gymworld een herkenningspunt in de omgeving te worden en een nieuw onderdeel van de skyline van Zoetermeer. Het gebouw krijgt een landschappelijk en duurzaam ontwerp.

Over Gymworld
Gymworld Zoetermeer is een nieuwe, aantrekkelijke gymnastiek-accommodatie die als doel heeft de gehele gymnastieksport in Zoetermeer te versterken. In dit nieuwe gebouw gaan nog dit jaar rond de 4000 Zoetermeerse gymnasten sporten. De grootste verenigingen die straks een plek krijgen in Gymworld zijn GV Pro Patria en CGV Zoetermeer. Ook komt er ruimte voor freerunning, dansen, een sport-medische voorziening zoals fysiotherapie en een horecabedrijf.