Breng stem uit op Zoetermeer Fietsstad 2020

1 October 2019, 12:26 uur
Algemeen
mainImage
Zoetermeers Dagblad

Zoetermeer is een echte fietsstad. Vindt u dat ook? Stem dan op Zoetermeer via www.fietsersbond.nl om Zoetermeer te nomineren voor Fietsstad 2020 en maak kans op een e-bike! In 2018 behaalde Zoetermeer de eerste plek in de categorie 'grootste steden', maar greep met een derde plek nét naast de eretitel. Dit jaar streeft de gemeente ernaar om op 28 februari 2020 de titel Fietsstad 2020 in ontvangst te mogen nemen.

De vorige verkiezing heeft de gemeente gestimuleerd om het voor fietsers in Zoetermeer nog veiliger te maken. De fietspaden in het Van Tuyllpark zijn verbeterd en rond het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer en het station Zoetermeer-Oost is er meer mogelijkheid om uw fiets te stallen. 'Daarnaast werken we hard aan een fietssnelweg tussen Zoetermeer en Rotterdam waardoor fietsers straks snel en comfortabel tussen Zoetermeer en Rotterdam kunnen fietsen'.

Fietsparkeernormen en deelfietsen

Er komt een voorstel om in het nieuwe parkeerbeleid ook normen voor het parkeren van fietsen vast te stellen. Dit betekent dat er bij nieuwe ontwikkelingen ook voldoende mogelijkheden moeten komen om fietsen te stallen. Daarnaast komen er binnenkort deelfietsen voor inwoners en bezoekers van Zoetermeer bij een aantal bushaltes en RandstadRail-stations. Kortom er gebeurt veel in Zoetermeer om het fietsen nog aantrekkelijker te maken.

Stemmen

Op enquete.fietsstad.nl/zs/kEB82d kunt u nog tot en met 31 oktober de enquête invullen. Doe mee en maak kans op een e-bike.