Club Magnum half jaar dicht

mainImage
Club Magnum half jaar dicht

Er zijn de laatste tijd geregeld incidenten geweest bij Club Magnum in Zoetermeer. Nu heeft burgemeester Charlie Aptroot besloten de uitgaansgelegenheid voor een half jaar te sluiten, zo heeft hij in een memo aan de gemeenteraad laten weten. Eind november werd er voor de deur een handgranaat gevonden. Daarnaast werd in september de voordeur van de zaak aan de Van der Hagenstraat beschoten.

De club moest al eerder twee weken de deuren sluiten na de vondst van de handgranaat, maar er is nu toch besloten voor langere tijd dicht te gaan. De reden hiervoor is dat de eigenaar van de club volgens de burgemeester zich niet aan de veiligheidsafspraken had gehouden.

De burgemeester gaat volgende week maandag met sportclubs in de buurt van Club Magnum zitten. De bedrijfsleider van de Zoetermeerse club is alles behalve blij met de sluiting: ‘We komen vrijdag met de directie bij elkaar en dan bekijken we wat we hiertegen kunnen doen.' Wie de daders zijn en waarom ze de club bedreigen, daar is volgens de eigenaar niets over bekend. Het enige wat hij erover te zeggen heeft is dat het een 'laffe daad' is.


| Foto: Digitaal Dagblad.