Zoetermeers Dagblad | College Zoetermeer blundert opzichtig met AED
mainImage

College Zoetermeer blundert opzichtig met AED

21 juli 2020, 13:43 uur
Algemeen, Politiek

In juni 2019 zegde het college van Zoetermeer toe om de AED bij Winkelcentrum Meerzicht te verplaatsen. Dit naar aanleiding van schriftelijke vragen van Zó! Zoetermeer. De partij was door een verontruste bewoner gewezen op het feit dat het apparaat achter een fietsrek met fietsen en fietswrakken was aangebracht. Niet praktisch in geval van nood, wanneer elke seconde telt. Een jaar later blijkt er niets te zijn veranderd en Zó! Zoetermeer is not amused.

'Tot onze grote teleurstelling is gebleken dat er in Meerzicht nog steeds niets is veranderd. Dezelfde attente bewoner stuurde ons de volgende foto (zie boven, red.). Zó! Zoetermeer vindt het erg verontrustend dat het college toezeggingen – gedaan bij de beantwoording van schriftelijke vragen – niet nakomt. Wij zullen vanaf nu alle toezeggingen in de commissie herhalen zodat ze op de toezeggingenlijst komen en bewaakt kunnen worden.'

Met schriftelijke vragen roept Zó! Zoetermeer het stadsbestuur op om het alsnog snel in orde te maken. Ook had het college toegezegd alle AED's in Zoetermeer te gaan controleren op bereikbaarheid. De fractie wenst ook te weten hoe het met dat onderzoek staat.