mainImage

Cursus reanimatie en AED in Zoetermeer afgelast

12 maart 2020, 14:33 uur
Algemeen

De gratis cursus reanimatie en AED van komende zaterdag 14 maart in Zoetermeer gaat niet door, zo laat organisator ARBO centrum weten. De trainingsdag zou plaatsvinden aan de Aluminiumstraat 47 bij industrieterrein Lansinghage. Veel Zoetermeerders hadden zich hiervoor opgegeven.

'Beste deelnemers van onze gratis reanimatie en AED training,

Gisteren kregen wij vanuit het Oranje Fonds de vraag om onze NLdoet actie in Eindhoven/Best te annuleren. Na heel wat wikken en wegen hebben wij aan het einde van de middag besloten om onze actie in Best te annuleren.

Vanmiddag kregen wij vanuit het Oranje Fonds de vervolgvraag om dit besluit door te trekken naar heel Nederland. Met pijn in ons hart hebben wij besloten om ook dit verzoek in te willigen. 

Doordat er tijdens het evenement veel mensen in grotere groepen bij elkaar zijn willen wij het risico niet nemen. Wij zullen daarom onze actie van aanstaande zaterdag verplaatsen naar een nader te bepalen datum.' 

Eerder was al besloten dat de cursisten geen beademingsoefening gaan doen. De poppen bevatten intern een luchtzak die fungeert als long. Wanneer iemand die besmet is beademingsoefeningen gaat doen, kan een virus in dit zakje gaan zitten.


Foto: Pixabay