Dit zijn de winnaars van het Sportgala Zoetermeer

14 February 2020, 11:39 uur
Algemeen
mainImage

Wie neemt de prijs Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Meest maatschappelijke sportaanbieder van het jaar 2019 mee naar huis? Het verlossende antwoord gaf wethouder Ingeborg ter Laak van Sport gisteravond tijdens het Sportgala in het Stadstheater.

Samen met oud-schaatster en presentatrice Barbara de Loor reikte wethouder Ingeborg ter Laak de titel Sporttalent uit aan Tom Sonneville van Zovoc, Sportploeg van 2019 werd Benelux Group Taverzo. Daarnaast werd Yara van Kerkhof uitgeroepen tot Sportvrouw en de prijs van Meest maatschappelijke sportaanbieder ging naar Basketbalvereniging Zoebas. Ook werden alle Zoetermeerse sporters die in 2019 minimaal een Nederlands kampioenschap hebben gewonnen gehuldigd.

"Ik ben trots op al dit Zoetermeerse sporttalent en hun topprestaties. Fantastisch om ze op dit mooie podium in het zonnetje te mogen zetten", zei wethouder Ter Laak. "Ook veel dank aan de mensen om hen heen. Want dankzij de steun van ouders, familie en verenigingen kunnen deze sporters zich volledig focussen op hun sport. Daar heb ik ontzettend veel waardering voor."

Sportvrouw
Yara van Kerkhof werd sportvrouw op basis van onder meer haar prestaties tijdens het EK Shorttrack in Dordrecht. Ze won in januari 2019 goud met het Nederlandse relayteam.

Sportploeg
Benelux Group Taverzo was jaren achtereen Nederlands kampioen tafeltennis. Afgelopen jaar verloor de ploeg verrassend de finale tegen Smash '70. Desondanks kan het mannenteam toch terugkijken op een mooi 2019.

Sporttalent
Tom Sonneville begon als volleyballer bij Zovoc, waar zijn talent al snel werd gezien, en stroomde al snel door naar teams met de oudere jeugd. Ook binnen de NeVoBo zag men snel zijn talent. Al voor het bereiken van de minimumleeftijd werd Sonneville uitgenodigd om deel te nemen aan de regionale talenten trainingen van de NeVoBo (RTC). Afgelopen seizoen is hij samen met zijn team van Zovoc Nederlands Kampioen jongens onder 12 jaar geworden en kampioen jongens C in de hoogste NeVoBo-klasse.

Meest Maatschappelijke Sportaanbieder
Basketbalvereniging Zoebas werd uitgeroepen tot Meest Maatschappelijke Sportaanbieder van het jaar 2019. Basketbalvereniging Zoebas heeft sinds september 2018 het initiatief/ interventieprogramma STREETBALL079. Vier keer per week verzorgt Zoebas op pleintjes gratis basketballessen onder professionele begeleiding in wijken zoals Buytenwegh, Meerzicht & Driemanspolder. Daarnaast zetten zij zich, samen met het Oranje Nassau college en het Beroepscollege, voor het vijfde jaar in voor het project 'Alleen jij bepaalt wie je bent'. Dit is een naschools project voor jongeren die niet de middelen hebben om zelf naar een sportvereniging te gaan.