Docenten ONC Parkdreef gaan Glazen Huis in

6 December 2019, 10:36 uur
Algemeen
mainImage

Een aantal medewerkers van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doet begin juni 2020 mee aan Alpe d’HuZes. Fietsend, hardlopend of wandelend beklimmen zij zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Ook de opbrengsten van alle andere goede doelenacties van ONC Parkdreef komen dit schooljaar ten goede aan het onderzoek naar kanker. Als onderdeel van de geldinzamelingsacties laten zij zich ook opsluiten in het Glazen Huis.

 

Sponsors en acties
De deelnemers zijn al weken druk bezig met het werven van sponsors en ook de eerste geld-inzamelingsacties zijn gestart. Stefan Rademaker, docent Engels, is een van de initiators én een van de 16 personen die in juni de berg opgaan. “We zijn al flink aan het trainen voor juni. Je moet wel fit zijn om de Alpe d’Huez op te komen. Of je dat nou op de fiets doet of lopend.” Ondertussen organiseren leerlingen en medewerkers van alles om zo veel mogelijk geld op te halen. Een sponsorloop, statiegeldflessen inzamelen, fotoshoots, oliebollen en stroopwafels verkopen. Op 12 december is er een kerstmarkt waarop iedereen welkom is. Rademaker: “Bij onze vorige goede doelenactie haalden we al 9000 euro op. Ons streefbedrag is nu twintigduizend euro.”

Glazen Huis
Eén van de hoogtepunten van de acties is het – inmiddels traditionele – Glazen Huis. In de week voor de kerstvakantie laten vijf docenten zich vier dagen lang opsluiten in het ‘Glazen Huis’ dat in de aula wordt gebouwd. Tijdens hun verblijf leven de docenten op sapjes en ze slapen ook in het huis. Zij zijn te volgen via een livestream.

De hele week zijn er in en om het huis allerlei activiteiten om geld op te halen. Leerlingen kunnen tegen betaling langskomen voor quizjes, spelletjes, karaoke en muziek maken. ’s Avonds is er ook van alles te beleven: een Fifa Game-toernooi, een pubquiz, een sportavond met verschillende workshops zoals kickboksen, trampoline springen en klimmen.

Op donderdag 19 december is er een Charity Day met een markt, een veiling en allerlei activiteiten voor leerlingen, familie, vrienden en andere belangstellenden. Aan het eind van deze dag worden de docenten uit het Glazen Huis bevrijd door Brenda Tholens, voormalig Chef de Mission van Alpe d’HuZes. Dan wordt ook het tot dan toe behaalde bedrag bekend gemaakt.

Groot verdriet
ONC Parkdreef is persoonlijk zeer betrokken bij dit goede doel. De school heeft in korte tijd een collega, een ex-collega en een leerling verloren aan kanker. Rademaker: “We hebben van dichtbij meegemaakt wat een afschuwelijke ziekte kanker is en hoeveel verdriet het teweeg brengt. En dan zijn dit slechts drie voorbeelden. Bijna iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel iemand verloren aan kanker. Deze ziekte moet zo snel mogelijk de wereld uit geholpen worden en daar is veel geld voor nodig. Bij Alpe d’HuZes komt elke gedoneerde euro direct en voor honderd procent ten goede aan kankeronderzoek."

Ook na december staan er - in de aanloop naar Alpe d’HuZes - acties gepland, bijvoorbeeld met sportdagen en benefietdiners.