mainImage

DSW-afdelingen Zoetermeer sluiten om coronavirus

19 maart 2020, 11:39 uur
Algemeen

Om een gezonde en veilige werkplek te kunnen blijven bieden voor de medewerkers van DSW, heeft DSW Rijswijk e.o. uit voorzorg een locatie gesloten. DSW bereidt zich voor op een eventuele sluiting van alle vestigingen. Gestart is met het sluiten van twee afdelingen van de locatie aan de Edelgasstraat in Zoetermeer tot 6 april. Het bestuur maakte deze beslissing naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen vanuit het Rijk op advies van het RIVM in verband met het coronavirus.

Bij DSW werken veel kwetsbare mensen. Een deel van de medewerkers zijn lichamelijk of verstandelijk beperkt en hebben soms moeite om de RIVM instructies toe te passen. DSW heeft de plicht om haar medewerkers een gezonde en veilige werkplek te bieden. De actuele ontwikkelingen rondom het Coronavirus geven veel zorgen bij medewerkers, maar ook bij ouders en begeleiders.

Personeel anders inzetten
Het werk dat bij DSW wordt gedaan kan niet thuis worden uitgevoerd. Medewerkers die behoren tot een risicogroep, hebben preventief bijzonder verlof gekregen. Ook zijn veel medewerkers thuis omdat zij hoesten, niezen, keelpijn of verkoudheidsklachten hebben. Hierdoor is nog 50% van het doelgroep-personeel en 80% van het leidinggevend personeel aan het werk.

Ook is er sprake van een teruglopende vraag vanuit opdrachtgevers. Het leidinggevend personeel van de gesloten afdelingen in Zoetermeer wordt ingezet op andere locaties, zodat de medewerkers in kleinere groepen kunnen blijven samenwerken. SW onderhoudt regelmatig contact met alle medewerkers en ouders/verzorgers over de verdere ontwikkelingen.

Over DSW en meer informatie
DSW is een leerwerkbedrijf (de vroegere sociale werkvoorziening) voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. DSW is ontstaan vanuit een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Zoetermeer, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Vanaf 2021 gaat DSW over in een nieuw werkbedrijf. Meer actuele informatie over de DSW in relatie tot het Coronavirus is te vinden op www.dswrijswijk.nl.


Foto: Pixabay