'Entree gezondste stadswijk van Zoetermeer'

7 February 2020, 10:12 uur
Algemeen
mainImage
De Entree vanuit de lucht.

De gemeente Zoetermeer en zeven private eigenaren tekenden op 5 februari 2020 de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de gezondste stadswijk van de Randstad: Entree. Dit wordt gezien als een belangrijke mijlpaal in de herontwikkeling van het gebied aan de A12, de Mandelabrug en weerszijden van de Afrikaweg.

Wethouder Entree Marc Rosier: "De komende jaren slaat Zoetermeer een nieuwe weg in. Niet langer groeien we door te bouwen in het buitengebied, maar steeds meer benutten we kansen om de bestaande stad te versterken. We willen van  Entree hét visitekaartje maken van het nieuwe Zoetermeer. De ondertekening is een belangrijke mijlpaal in de samenwerking, waarbij we laten zien dat alle partijen vertrouwen hebben in de toekomstige ontwikkeling van het gebied."

Gezonde wijk
De nieuwe stadswijk moet de gezondste stadswijk van de Randstad worden, met onder meer een gasloos en energieneutraal karakter. De ontwikkeling van Entree naar een hoogwaardige en levendige stadswijk gaat de komende tien jaar gefaseerd. Ook in het informatiepunt aan de Boerhaavelaan 11 zijn de komende jaren alle plannen te zien. De gemeente Zoetermeer is gebiedsregisseur, negentig procent van het gebied is in privaat bezit. 

De komende maanden werkt de gemeente met de verschillende eigenaren in Entree een ontwikkelovereenkomst uit voor de definitieve invulling van de verschillende terreinen. De eigenaren zijn; De Raad, Van Omme & de Groot, Merin, Hillborgh, Chadmin, Hotel Zoetermeer en Klaverblad Verzekeringen.