Zoetermeers Dagblad | Forum Z'meer: uitjes voor in de krokusvakantie
mainImage

Forum Z'meer: uitjes voor in de krokusvakantie

22 februari 2020, 10:58 uur
Algemeen

Bibliotheek Zoetermeer heeft voor de naderende voorjaarsvakantie weer een en ander in petto. Bekijk hieronder de activiteiten, die grotendeels gratis zijn.

Donderdag 27 februari (09.00-11.00 uur) – Workshop geen praatjes maar plaatjes!
Wist je dat een plaatje meer dan 1000 worden zegt, en beter kan uitleggen wat je bedoelt? En wist je dat iedereen kan tekenen? Je gaat tijdens deze workshop vooral veel tekenen in plaats van praten. In twee uur leer je het teken ABC, je leert allerlei plaatjes tekenen en de deelnemers oefenen een paar manieren waarop je tekenen kunt gebruiken.

Donderdag 27 februari (13.00-15.00 uur) - Sport en beweging
Waarom sport en beweging? Bibliotheek Zoetermeer heeft een leesprogramma op de scholen uitgezet in samenwerking met Bibliotheek Den Haag en ADO Den-Haag, het heet ‘scoor-een-boek'! De afgelopen twee weken hebben veel leerlingen op Zoetermeerse scholen zoveel mogelijk boeken gelezen en daarmee gescoord. Tijdens de voorjaarsvakantie is er de ‘rust’ en kunnen kinderen allerlei workshops volgen die in het teken staan van sport en beweging. Leer je eigen sportstrips tekenen van een echte striptekenaar of leer je eigen theatervoorstelling maken met het thema sport en beweging bij Fratsen & Frutsels!

Fratsen & Frutsels
Fratsen & Frutsels is een interactieve kindervoorstelling voor midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. Voorafgaand aan de voorstelling zal er een workshop plaatsvinden. Ook kunnen kinderen hun eigen sportieve spelletjes programmeren met minicomputer de ‘Micro:bit’. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun eigen stappenteller, overgooi-spelletjes of reactie-meter programmeren.

Ook zal er deze dag een leeshoek ingericht worden waar kinderen allerlei strips, boeken en tijdschriften kunnen lezen om zo nog meer boeken te scoren.

Vrijdag 28 februari (15.00-17.00 uur)
Vrijdag 28 februari is er een speciale editie van Knappe Koppen! De kinderen gaan aan de slag met luchtdruk en bouwen hun eigen raket. Vervolgens gaan zij naar buiten om hem te lanceren. Kosten bedragen hier € 4,50 per aanmelding.