Zoetermeers Dagblad | Gedupeerde Rogier uit Seghwaert doet oproep
mainImage

Gedupeerde Rogier uit Seghwaert doet oproep

De gedupeerde Rogier Zwaaf uit Seghwaert.
1 november 2019, 18:09 uur
Algemeen

Rogier Zwaaf kwam onlangs voor een zeer onaangename verrassing te staan. Toen de Zoetermeerder 's ochtends naar zijn werk in Rotterdam wilde, bleek zijn bijna 400 kilo zware motor omver te zijn geduwd door een groepje jongeren (lees artikel). Met de nodige schade tot gevolg. Allemaal (financiële) ellende die hij er nu, vanwege zijn ernstig zieke vrouw, niet bij kan hebben.

Zwaaf parkeert zijn motor steevast bij een overdekt gedeelte van het RandstadRail-station, vlakbij zijn huis. "In de straat is geen plek en een zeil erover is niet goed voor de kwaliteit van het voertuig. Ik zet mijn motor op een loos stukje trottoir bij het station, dat is openbaar gebied."

Vier jongeren in de leeftijdscategorie van 14 tot 18 jaar hadden hier geen boodschap aan. In de nacht van 26 op 27 oktober 2019 takelden zij de motor toe. Het voertuig lag zeker twee uur op de grond. "De spiegel is verbrijzeld, er zitten krassen op en hij start niet meer", uit Zwaaf zijn onvrede.

De inwoner van Seghwaert, vader van dochter Jenna, schat de schade op ruim 1000 euro. "Kosten die ik er nu, vanwege mijn ernstig zieke vrouw, niet bij kan hebben. Het is onzinnig gedrag om dit te doen en ik wil weten wat de beweegredenen waren voor deze actie. Die jongeren weten niet wat ze aanrichten."

Zwaaf heeft aangifte gedaan en de politie, die in het bezit is van beelden van de daders, is bezig met een onderzoek. "Ik wil dat deze gasten zich melden en met mij om de tafel gaan. Zij moeten opdraaien voor de kosten, alleen dan trek ik mijn aangifte in." 


Foto: Jenna Zwaaf