Politie: 'Onderzoek brand Shurgard loopt nog'

25 January 2020, 08:00 uur
Algemeen
mainImage
Zoetermeers Dagblad
Het verwoeste terrein, afgebakend met een geel afzetlint met 'asbest' erop.

Het is nog altijd niet duidelijk wat de oorzaak is van de enorme brand die op 1 januari woedde aan de Industrieweg in Zoetermeer. Hierbij gingen de opslagboxen van het bedrijf Shurgard in vlammen op, met als gevolg dat vele Zoetermeerders dierbare spullen kwijtraakten. "Op dit moment loopt het onderzoek nog. Meer kan ik er niet over zeggen", aldus een woordvoerder van de politie-eenheid Den Haag tegen www.zoetermeersdagblad.nl. Ook de communicatieafdeling van de brandweer kon nog niets zeggen over de oorzaak.

 

Niet bij spullen
Het terrein is afgezet met een lint wegens asbestgevaar. Afgelopen woensdag meldde de NOS in een online publicatie dat de gedupeerden niet bij hun spullen zouden mogen van Shurgard. Sommige mensen zouden willen kijken of er nog bruikbare eigendommen liggen. Vooral ook omdat uit foto's van de werkzaamheden zou blijken dat de medewerkers op het terrein geen beschermende kleding dragen.

De gemeente Zoetermeer kwam gistermiddag met een verklaring dat er wel degelijk rekening wordt gehouden met de aanwezige asbest. 'De afgelopen dagen is er veel aandacht voor de wijze waarop de opruim- en saneringswerkzaamheden als gevolg van de brand op 1 januari jl. op het terrein aan de Industrieweg worden uitgevoerd. De door brand getroffen ondernemers zijn verantwoordelijk voor de opruim- en saneringswerkzaamheden. De gemeente Zoetermeer houdt toezicht op deze werkzaamheden. Op dit moment betekent dit dat de gemeente dagelijks op het terrein komt om te controleren of de werkzaamheden conform de daarvoor geldende wet- en regelgeving worden uitgevoerd. De toegankelijkheid van de verschillende terreinen en de manier van werken kan de indruk wekken dat er onbeschermd wordt gewerkt, maar dat is niet het geval. Het te saneren gebied is afgesloten en wordt beveiligd'.