Zoetermeers Dagblad | 'Geen nadelige consequenties orthopedisch centrum'
mainImage

'Geen nadelige consequenties orthopedisch centrum'

25 februari 2020, 08:49 uur
Algemeen

Het Zoetermeerse college is niet bang dat de perikelen bij het Langeland Ziekenhuis nare gevolgen hebben voor de komst van het nieuwe orthopedisch centrum.

'Op basis van ons contact met het LangeLand Ziekenhuis gaan we ervan uit dat de onderlinge financiële afspraken zullen worden nagekomen en dat er geen nadelige consequenties zijn voor het nieuwe orthopedische centrum dat nu wordt gebouwd naast het LangeLand Ziekenhuis', zegt het stadsbestuur. 

Vorige week bleek, onder meer uit deze publicatie op zorgplatform skipr.nl, dat de Reinier Haga Groep een streep zet door de bestuurlijke samenwerking tussen het HagaZiekenhuis in Den Haag, het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer.

'In nauw contact'
Het college zegt in nauw contact te staan met de directie van het LangeLand Ziekenhuis en volgt de situatie op de voet. 'De komende periode zal vormgegeven worden aan de ontvlechting van de bestuurlijke samenwerking. Dit is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de drie ziekenhuizen zelf. Dit moet zorgvuldig gebeuren en zal tijd kosten'.