Gratis hulp bij thuisleren in Zoetermeer

3 May 2020, 11:19 uur
Algemeen
mainImage

Bibliotheek Zoetermeer wil ouders graag ondersteunen bij hun thuislerende kinderen en de begeleiding die daarmee gepaard gaat. Grammatica, rekenen, spellen en lezen. Kan jouw kind wat extra ondersteuning gebruiken? De bibliotheek is in de meivakantie gestart met de gratis online Bieb Hulp.

Bij de bibliotheek zijn ervaren leesconsulenten, maar ook docenten in dienst. Naast de directe ondersteuning aan de scholen, heeft de bibliotheek onderzocht hoe zij online hulp kan bieden bij het thuisleren, waarbij de privacy gewaarborgd blijft. Vanuit dit onderzoek is de gratis Bieb Hulp ontwikkeld.

De bibliotheek richt zich daarbij op de drie belangrijkste vakken lezen, taal en rekenen. U kunt uw kind opgeven via de Bieb Hulp voor een leesclub waar leesplezier voorop staat! Een kind dat plezier in lezen heeft gaat dat vaker doen en wordt er vanzelf beter in. Een leesconsulent leest voor en er wordt samen gelezen. Na iedere sessie (30 minuten) lezen de kinderen thuis (een gedeelte) verder en krijgen ze af en toe een leuke verwerkingsopdracht mee. Bij een volgende bijeenkomst wordt er met elkaar over de inhoud van het boek gesproken.

Ook kunt u via de Bieb Hulp gerichte hulp en uitleg aanvragen voor een grammatica-, spellings- of rekenprobleem. De docent legt de opgave uit en oefent deze samen met uw kind.

Wilt u gebruik maken van deze gratis online dienst van de bibliotheek?

Aanmelden voor de leesclub kan direct. De andere diensten van de Bieb Hulp zullen vanaf 7 mei beschikbaar zijn. Via e-mailadres [email protected] kunt u uw hulpvraag stellen. De bibliotheek zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om een online afspraak in te plannen.